Ny efteruddannelse i Automation og drift skal løfte kompetencerne i industrien

Dania Erhverv udbyder ny akademiuddannelse i Automation og drift. En efteruddannelse på deltid, hvor robotter, teknologi og automation er i fokus – erhvervslivet tager imod med åbne arme.
Af Malene Thomsen, kommunikationsmedarbejder
nyhed

Robotteknologi er fremtiden, og fremtiden er igen kommet til Dania Erhverv, der er en del af Erhvervsakademi Dania. Brugen af automation buldrer derudaf, og der er produktivitet og arbejdspladser at hente. Derfor glæder Dania Erhverv sig til at tilbyde den nye akademiuddannelse i Automation og drift til nuværende og fremtidige medarbejdere i industrien.

”I Dania Erhverv er vi hele tiden opmærksomme på, hvad arbejdsmarkedet efterspørger – ikke kun lige nu, men også i fremtiden. Og der er ingen tvivl om, at mulighederne ligger indenfor de tekniske område. Og med den nye akademiuddannelse i Automation og drift er vi stadig med der, hvor efterspørgslen er, ” siger Erhvervsdirektør Birgitte Riise Bjærge fra Dania Erhverv.

Uddannelsen henvender sig til programmører, elektrikere, automatikteknikere og andre med relevant erhvervsuddannelse eller studentereksamen. Med en akademiuddannelse i Automation og drift kan faglærte være med, når industrien går en fremtid i møde med robotter, teknologi og automation i fokus. 

Fremtidssikret kompetenceløft
Teknik, samarbejde og innovation er nøgleordene, når der med uddannelsen sættes fokus på at ruste de studerende til i fremtiden at varetage jobs inden for industri, offshore, olie og gas.
Med arbejdsopgaver som eksempelvis vedligehold, optimering, udvikling af maskintekniske anlæg og programmering imødekommer den nye akademiuddannelse den efterspørgsel, man ser hos erhvervslivet.

”Med akademiuddannelsen i Automation og drift er vi med til at sikre, at faglærte får et kompetenceløft og er rustet til at gå erhvervslivets fremtidige behov i møde. Flere tal viser, at der i 2020 vil være for mange faglærte uden job. De faglærte skal derfor løftes på kompetencer, og derfor er en akademiuddannelse en oplagt mulighed. Det handler om at fremtidssikre de faglærte, ” siger Birgitte Riise Bjærge.

Uddannelsen tages på deltid sideløbende med job og udbydes på flere af Erhvervsakademi Danias campusser i Midtjylland fra efteråret 2016.