”Jeg føler mig godt tilpas, når jeg programmerer”

Allerede før 20-årige Daniel Hansen er startet på datamatiker-uddannelsen i Grenaa, programmerer han computerspil for en stor spilvirksomhed. Han er en af de mange, som har søgt ind på en videregående uddannelse, som havde frist den 5. juli
nyhed

Programmering løber i årene hos Daniel Hansen fra Grenaa. Både hans mor og far er uddannede programmører, og selv har han kodet så længe, han kan huske.

”Jeg føler mig godt tilpas, når jeg programmerer. Det er lidt det samme med matematik, hvor jeg støder på et problem, som jeg ikke har nemt ved at løse. Når jeg så finder en algoritme, som løser det, så føler jeg mig som den bedste i hele verden,” smiler den 20-årige HTX-student.

Allerede under gymnasiet lavede han både computerspil, apps og hjemmesider, hvilket det aarhusianske spilfirma Kiloo fandt interesse for.

De hyrede ham derfor som udvikler på en prototype på et mobilspil og spiltester. Det har givet ham økonomi til at rejse og mulighed for at overveje, hvad han vil uddanne sig til. Valget er naturligt faldet på datamatiker-uddannelsen på Erhvervsakademi Dania i Grenaa, der har fokus på spiludvikling.

Praktisk fremfor Uni

Daniel Foran Games Hoej Web

Med et karaktergennemsnit på 11,9 kan Daniel Hansen komme ind på lige den videregående uddannelse, han vil, og selvom datalogi lyder spændende, frister det ikke nok.

”Jeg kan godt lide ideen om en praktisk-orienteret uddannelse, hvor jeg bruger teorien i praksis med det samme. Det lyder mere som noget for mig end universitetet,” forklarer Daniel Hansen, der allerede kender flere af de nuværende studerende via en god kammerat.

”En kammerat fra HTX gik direkte ind på uddannelsen, og via ham har jeg lært mange at kende. Det er fedt, at der er så mange små spilfirmaer her i byen, og man er tæt på deres events og ideer. Det bliver godt at starte på Dania,” siger Daniel Hansen.

Klar til studiestart

Studiet ser han frem til at komme i gang med, og de faste hverdage med programmering bliver en fryd for ham.

”Jeg glæder mig til at være i et uddannelsesmiljø med fuld fokus på programmering. Jeg kan dog meget programmering i forvejen, så jeg vil nok starte ud med at styrke mit sociale netværk og måske hjælpe dem, der er nye ud i programmering,” fortæller han.

Men også fagudvalget, som står for events på campus, kunne være interessant for Daniel Hansen, der glæder sig.


”At stå for fredagsbaren eller lignende vil nok kunne flytte mig personligt og give mig nogle andre oplevelser,” slutter han.

Den 28. juli får han og alle andre ansøgere til de videregående uddannelser svar på, om de er blevet optaget på deres drømme-studie.

Læs mere om uddannelsen til datamatiker her