Opbakning fra erhvervslivet giver blod på tanden

Praktik gav to brødre modet til at udvikle et helt nyt koncept. Opbakningen fra virksomheden Freeway i Viborg har givet de to nyuddannede datamatikere fra Skive lyst til meget mere
Af Malene Thomsen, kommunikationsmedarbejder
nyhed

De to brødre, Anders Søndergaard og Jesper Ransborg, er netop blevet færdige på den 2-årige videregående uddannelse som datamatikerErhvervsakademi Dania i Skive. Masser af muligheder står for døren. Det er en lettelsens stund for de to brødre efter at have forsvaret deres afsluttende eksamensprojekt til topkarakter, men også starten på noget helt nyt og spændende.

Man mærker tydeligt iveren i 30-årige Anders Søndergaard, når han fortæller om det koncept, han netop har udviklet sammen med sin bror, Jesper Ransborg.

Praktik startskud til ny forretning

Sammen har de været i praktik i virksomheden Freeway. For Anders Søndergaard og Jesper Ransborg var det en praktik, der åbnede op for en masse muligheder. Praktikken blev begyndelsen på udviklingen af et koncept – et plugin, som kan håndtere en turnering i et first person shooter spil, som eksempelvis spillet ”Counter Strike”.

Freeway var nysgerrig på Anders og Jespers idé og opfordrede dem til at arbejde videre med den. For de to nyudklækkede datamatikere er der ingen tvivl om, at det i den grad gav dem mere blod på tanden.

”At have nogle professionelle fagfolk, der så en mulig forretning i vores koncept, var helt sikkert motiverende for at fortsætte idéudviklingen,” fortæller Anders Søndergaard.

Mange muligheder

Som datamatiker er det vigtigt at have troen på de ting, man gør. Og for Anders er der ingen tvivl om, at man har alle mulighederne for at starte en forretning i det små og arbejde videre med den i sin fritid. 

Det er et spørgsmål om at lade sig inspirere og gribe mulighederne, når de byder sig.

”Det er helt fantastisk, hvordan en lille idé, faktisk en ret simpel en, pludselig kan vise sig at blive ret stor og måske også en kæmpe forretning,” smiler Anders, der er spændt på at skulle arbejde videre med idéudviklingen, så snart den nye titel som datamatiker er blevet fejret med manér.