EU hylder Grenaas miljø for spil-iværksættere

Erhvervsakademi Dania og resten af partnerskabet bag "iværksætter-fabrikken" Game Hub Scandinavia får EU-pris for at skabe de helt rigtige rammer for spiludviklere
Af Anne-Mette Gyldenløv
nyhed

Det kræver en massiv indsats at skabe et miljø, hvor gode ideer bliver til gode virksomheder. Det gælder de enkelte iværksættere, men også de offentlige administratorer, der omgiver dem - lokalt og regionalt.

Og her kan europæiske myndigheder lære af Grenaa.

Det mener EU-Parlamentet, der onsdag ved Startup Europe Awards overrakte prisen “Best Public Administration for Startups Award” til det fælles nordiske Game Hub Scandinavia, som Erhvervsakademi Dania i Grenaa er en stor del af.

Projektet har allerede skabt 40 bæredygtige spil-virksomheder og har mange flere i støbeskeen, inden projektperioden udløber i foråret 2018.

”Stort set alle af de start-ups, som kommer ind i Game Hub’en er tidligere studerende fra Erhvervsakademi Dania. Vores arbejde med de studernede under uddannelsen gør dem klar til selv at udvikle computerspil og være selvstændige efter studiet. Det er et stort arbejde, men det er også det hele værd i forhold til at sikre relevant arbejde til vores dimittender og vækst i Grenaa,” fortæller Mikkel Fledelius Jensen, der er projektleder på Game Hub’en for Erhvervsakademi Dania.

Han tilføjer, at prisen er et skulderklap og en anderkendelse af, at arbejdet med at skabe levedygtige virksomheder virker.

”Udover at give de unge mennesker en videregående uddannelse som spildatamatiker eller multimediedesigner giver vi dem bagefter et ECTS-givende forløb i iværksætteri, så de har alle muligheder for at være de bedste. Prisen er en flot anerkendelse af, at vores indsats virker,” siger en glad Mikkel Fledelius Jensen.

Game Hub Scandinavia er udviklet med midler fra både EU, Vækstforum og Regionsrådets Uddannelsespulje i Region Midtjylland, og projektet samler partnere fra både iværksætter- og uddannelsesmiljøet. Dertil kommer tæt samspil med kommuner og uddannelsesinstitutioner i både Danmark, Sverige og Norge samt ikke mindst med EU-systemet.

Fakta

  • Game Hub Scandinavia modtog onsdag prisen “Best Public Administration for Startups Award” ved StartUp Europe Awards i Bruxelles
  • Game Hub Scandinavia er et fælles nordisk EU-projekt, der løber over tre år. Det gennemføres i samarbejde med Erhvervsakademi Dania, Viden Djurs, The Animation Workshop, Aalborg Kommune, de tre svenske partnere Gothia Science Park, Högskolan i Skövde og Folkuniversitetet i Skaraborg samt den norske partner Fleksibel Utdanning Norge
  • Projektet finansieres af midler fra bl.a. Region Midtjylland og fra EU-programmet Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak
  • Læs mere om Gamehub Scandinavia her http://gamehubscandinavia.dk/
  • Læs mere om StartUp Europe Awards her http://startupeuropeawards.com/