Gamere udlever spildrømmen

Tre datamatikere fra Grenaa er sprunget ud som spiludviklere med egen virksomhed, hvor de laver spillet Quest Accepted
Af Anne-Mette Gyldenløv, journalist
nyhed

Dragefigur på reolen, dragetegninger på bordet og drager på indgangen. Ingen skal være i tvivl om, at det her er kontoret for virksomheden Random Dragon Games, som er skabt af datamatikerne Asbjørn Svenningsen, Nikolaj Sloth og Jacob Kjeldsen.

Sammen udvikler de konsolspillet ”Quest Accepted”, der er et real time fantasy strategispil.

”Vi har alle en drøm om at leve af at lave spil, og nu kan den drøm gå i opfyldelse,” forklarer 24-årige Asbjørn Svenningsen, der ligesom resten af holdet bor i Aarhus.

Selvstændig efter to uger

Trekløveret kender hinanden fra studietiden på Erhvervsakademi Dania i Grenaa, hvor de har læst datamatiker med speciale i spiludvikling.Drage Web

”Allerede efter to uger på studiet fik vi info om at starte op med eget firma, og det var utroligt inspirerende. Jeg troede ikke, at jeg skulle være selvstændig og tænkte, at jeg skulle læse videre inden for softwareudvikling, men jeg har virkelig ændret mening,” siger Jacob Kjeldsen, der var glad for uddannelsens fokus på læring gennem projekter.

Men det kræver også en indsats at gå på studiet.

”Studiemiljøet var rigtig godt, for du får ikke alting serveret. Man skal selv lægge en indsats i det for at få noget ud af det, men så kan man også sætte barren så højt, som man har lyst til,” fortæller Asbjørn Svenningsen.

Udgiver søges

Allerede på 3. semester skabte de tre kammerater spil-virksomheden, og det blev også her, de kom i praktik. Nu har de kontor på iværksætterstedet Game Hub Denmark i Grenaa, som udelukkende hjælper små spilvirksomheder med at starte op.

Om lidt skal Jacob Kjeldsen til Game Connection-messe i San Francisco for at promovere spillet internationalt og få en udgiveraftale i hus.

”Vi drømmer om, at han kommer hjem med mange penge på lommen, så vi kan drøne derudaf, ansætte en grafiker og udgive spillet endeligt til december,” smiler Nikolaj Sloth.

Fakta om Dania Games

- Vil du arbejde med at udvikle spil, går vejen forbi Erhvervsakademi Dania i Grenaa

- I daglig tale er stedet kendt som Dania Games

- Dania Games huser 155 studerende på de to videregående uddannelser til multimediedesigner og datamatiker

- Fokus i undervisning, projekter og praktik er på computerspil, konsolspil, apps og lignende spil

- Får du lyst til at blive selvstændig spiludvikler, kan iværksætter-stedet Game Hub Denmark hjælpe dig videre

- Fredagsbar, fester, rusuge, kollegie tæt på og godt sammenhold er en selvfølgelighed

- Efter endt studie kan du arbejde som udvikler, it-chef, spil-direktør, udviklingschef og meget mere