Studerende underviser sine medstuderende i at tegne

Multimediedesigner Peter Kjærgaard har startet en ugentlig tegneworkshop på Erhvervsakademi Dania i Grenaa, hvor også andre interesserede er velkomne til at deltage
nyhed

Selvom onsdagens skemalagte undervisning for længst er slut, er der stadig en summen af aktivitet i lokale 2 a og b hos Erhvervsakademi Dania i Grenaa. Her har Peter Kjærgaard, studerende fra 2. semester på multimediedesigner-uddannelsen, taget initiativ til en tegneworkshop, hvor han lærer andre studerende forskellige tegneteknikker.

Peter Kjærgaard bor i Grenaa og startede workshoppen for et halvt år siden, fordi han selv følte et behov for at holde sine tegneevner ved lige:

“Jeg har tidligere studeret på The Drawing Academy i Viborg, hvor vi var en stor gruppe af meget kunstneriske unge mennesker, som tegnede rigtig meget – også efter skole,” fortæller Peter Kjærgaard og fortsætter:

”Jeg manglede lidt det her kreative moment efter skole, og jeg tænkte, at hvis der var andre som ville tegne, så kunne de komme og blive lidt bedre. Jeg havde spottet, at der var nogle andre fra klassen, som også tegnede meget.”

Peter Underviser Web

Inspirerende temaer

Den unge tegner har ikke noget decideret slutmål med workshoppen. I stedet ser han det som vigtigt, at hans medstuderende bliver inspireret til at arbejde kreativt, og holder deres evner ved lige.

De studerende mødes til undervisning hver onsdag kl. 14.30, hvor der undervises i tegneteknikker indenfor forskellige temaer. I dag er temaet Character Design, og de studerende arbejder i første omgang med en simpel karakter, som tegnes på papir, og senere kan bearbejdes i et 3D-program.Tegninger Web

”Jeg kommer op med nogle forskellige emner, som kan fremme de kreative evner. Der kommer noget klassisk tegning senere, og det er det, jeg har evner indenfor. Jeg prøver at komme ind på noget, der relaterer lidt til spilbranchen. Det virker som om, det er det, der er mest opbakning til. Jeg har tidligere haft en perspektiv-workshop, som er noget af det, mange negligerer, når de tegner, fordi det er svært,” smiler han.

Åben for alle interesserede

Der Tegnes Paa Livet Loes Web1

Peter Kjærgaard har tænkt sig at fortsætte tegne-workshoppen indtil den dag, han selv er færdig som studerende på skolen.

Tegneworkshoppen hver onsdag kl. 14.30 er åben for alle interesserede – også folk der ikke er studerende på Erhvervsakademi Dania.

Man kan løbende komme og være med, selvom man ikke har været med fra starten.

”Det er også åbent, om man vil deltage i de opgaver, der bliver præsenteret, og det er helt fra niveau nul til ti. Man kommer bare og tegner, og så hjælper vi hinanden,” pointerer Peter Kjærgaard.

Tegneworkshoppen har fået støtte til materialer gennem Erhvervsakademi Danias lokale fagudvalg, som har sponsoreret tuscher, farveblyanter og papir.

Læs mere om uddannelsen til multimediedesigner her

Læs mere om Dania Games i Grenaa her