Selvstændig ved et tilfælde

Via praktik på studiet fandt multimediedesigner Nynne Kuhlmann gejsten til at starte op som selvstændig med eget mediebureau under navnet This Zite Up
Af Anne-Mette Gyldenløv
nyhed

Faktisk var det slet ikke meningen, at Nynne Kuhlmann ville være selvstændig. Det skete ligesom ved et tilfælde under den videregående uddannelse til multimediedesigner på Erhvervsakademi Dania i Skive.

”I løbet af uddannelsen skal man tre måneder i praktik. Jeg var ved magasinet Bizz Up, der ligger i Step1, som er et opstartsfællesskab for selvstændige. Jeg blev bidt af miljøet og tanken om frihed ved at være min egen chef. Jeg var heldig at rende ind i nogle mennesker, som gerne ville hjælpe og dele deres viden med mig. Jeg tror ikke, at jeg ville være endt her, hvis ikke jeg var i praktik der,” fortæller 29-årige Nynne Kuhlmann, der siden 1. august har haft mediebureauet This Zite Up.

Firmaet var også en del af hendes afsluttende eksamen til multimediedesigner.

”Jeg bad om lov til at lave hovedopgave alene, også selvom Dania anbefalede at lave den sammen med andre. Min underviser sagde, at betingelsen var, at den skulle være så god, at jeg kunne få et cvr-nummer dagen efter eksamen. Det er jeg rigtig glad for i dag,” smiler den unge skibonit.Nynne Paa Campus Web

Pavestolte venner og familie

Tanken om at være selvstændig lå måske heller ikke så fjernt fra den unge iværksætter.

”Min mor har været selvstændig i over 30 år, og min søster er det også, så de ved, at det er hårdt at starte op som ny. Men de ved også, hvor fedt det er at bestemme selv, og min familie og venner er pavestolte. De synes, det er fedt, at jeg gør det,” forklarer Nynne Kuhlmann, der elsker sit arbejde.

”Det er et meget afvekslende job. Jeg hjælper fx virksomheder med at forbedre deres kommunikation til deres målgruppe på facebook og forklare, hvilke billeder der virker, og hvilke der ikke gør. Men jeg designer også hjemmesider og laver produktbeskrivelser. På den måde får jeg lov til at bruge alt, hvad jeg har lært på studiet,” siger hun.

Især ét fag fra uddannelsen bliver dagligt brugt.

”Jeg bruger min viden om projektledelse rigtig meget til at planlægge og få afleveret gode produkter til tiden. Hvis man ikke afleverer til aftalt tid, så spredes det jo, og man får et skidt rygte. Det betyder meget, at man kan eksekvere hurtigt, og jeg vil faktisk helst aflevere før deadline,” smiler hun.

Work Web

Ansvar for alt

Men der har også været meget at lave og mange nye ting at lære det sidste halve år med skat, moms, regnskab, timetal og meget mere.

”Jeg har droslet lidt ned på det sidste, da nogle opgaver begyndte at kvæle min arbejdslyst. Sådan skal det ikke være. Der er meget, man sidder med selv, og det er hårdt. I bund og grund skal man være effektiv hele tiden, hvor hvert minut er penge, men det kan ingen holde til i længden. For mig handler det om, at jeg skal tage ansvar for alt, men jeg står også kun til ansvar overfor mig selv,” forklarer Nynne Kuhlmann.

Hun lægger ikke skjul på, at det kræver ganske meget at være selvstændig, men hun ville ikke bytte sit job ud med noget andet.

”Du skal have et drive og være klar over, at det er meget og hårdt arbejde at være selvstændig. For ellers får man sig et grimt chok. Men jeg elsker det. Jeg bestemmer selv og har nogle skønne kunder blandt andet via Step1. I fremtiden kunne det være fedt at få en partner eller ansatte, men jeg tager en dag ad gangen,” slutter hun.