Fra nyuddannet til afdelingsleder på 11 måneder

Thomas Nejsum ville gerne være leder. Derfor sagde han sit velbetalte job op og læste til el-installatør på Erhvervsakademi Dania. Under et år efter sidste eksamen er han i dag ansvarlig for en afdeling ved EL:CON bygningsautomatik
Af Anne-Mette Gyldenløv
nyhed

Alarmen bliver slået til en time før normalt, og samtidig begynder gardinerne at køre ned. Alt lys slukkes, og temperaturen sænkes. Alt det kaldes intelligent bygningsstyring og er på kort tid blevet meget populært hos både virksomheder og private.

27-årige Thomas Nejsum fra Nordjylland er uddannet elektriker og har arbejdet som CTS-tekniker ved et stort installations- og teknikfirma. Men det velbetalte job blev sagt op, og sammen med kæresten flyttede han 164 kilometer sydpå til Aarhus for at læse til el-installatør på Erhvervsakademi Dania.

”Jeg ville gerne være leder inden for bygningsautomatik. Det var derfor, jeg tog uddannelsen. Det er jeg blevet nu og endda hurtigere, end jeg turde drømme om,” smiler Thomas Nejsum, der i dag er funktionsleder ved EL:CON i netop intelligent bygningsautomatik. Her tager han sig hovedsagelig af de landsdækkende virksomhedskunder sammen med sine fire medarbejdere.

Afdeling med vokseværk

Efter blot et par uger i praktik ved EL:CONs afdeling for bygningsautomatik trak chefen ham til side, og han måtte love ikke at tage andre jobtilbud ind, før de havde talt sammen. Efter endt uddannelse blev Thomas Nejsum fastansat tekniker til at tage sig af de mere avanceret styrringssystemer ved EL:CON Bygningsautomatik. Det betød, at man nu kan hjælpe alle landsdækkende virksomheder, og det gav flere kunder. Afdelingen har vokset sig større, og 1. maj blev Thomas Nejsum udnævnt til funktionsleder for i alt fire teknikere i den nye afdeling - 11 måneder efter sin sidste eksamen på studiet.

”Jeg tager min lederrolle meget alvorligt, for jeg har ansvaret for at andre mennesker nyder deres job samtidig med at de yder deres bedste. Jeg føler en stor tilfredshed, når mine kollegaer er glade for deres arbejde, og hvis de ikke har det godt, kan jeg mærke, at jeg ikke har det godt,” forklarer han.

Ung leder

Det er ikke altid alle beslutninger som chef, der er lige populære.

”På studiet lærte vi at analysere og træffe en beslutning, og så komme videre. Det er også det, jeg gør som leder, hvor jeg tager mine kollegaer med på råd, fordi de har mange års erfaring, og jeg vil ikke buldre ud og lave alting om. Men jeg tager den endelige beslutning. Det er en hårfin balance, men de respekterer det, selvom jeg er yngre end dem og nyuddannet,” siger Thomas Nejsum, der cirka dag om ugen forlader kontoret i Hornslet og tager til Sjælland for at snakke med kunder og medarbejderne.

Drømmen gik i opfyldelse

Allerede i sit praktikforløb fik Thomas Nejsum overdraget meget ansvar, hvor han lavede beregninger, tilbudsgivning, projektering og forhandlede med kunder. Det er meget ansvar allerede som praktikant, men chefen Jørgen Josefsen har den indstilling, at ansvar ikke er noget man får, det er noget man tager.

”Jeg kan godt lide at arbejde med folk, der har ambitioner og stræber efter målet, og det gjorde Thomas fra starten af. Han tog ansvar til sig og løste det til fulde,” fortæller Jørgen Josefsen.

Thomas smiler og svarer:

”Jeg har nok også været meget tilbageholdende førhen, men det er jeg ikke rigtig mere. Det kan hende derhjemme skrive under på. Det er måske det, der sker, når en drøm går i opfyldelse.”

Alle elektrikere, som læste videre til el-installatør sammen med Thomas, er i dag i job.