Rejseberetning fra René om Summer School i Vietnam

16 studerende fra Dania brugte en del af deres sommerferie på Summer School i Vietnam. Her fortæller multimediedesigner René Storm Thomasen fra Skive om turen
nyhed

Hvem er du?

”Jeg hedder René Storm Thomasen, er 27 år gammel og bor i Skive, hvor jeg læser til multimediedesigner. Det giver mig mulighed for at arbejde med mine interesser i fremtiden.”


Hvorfor Summer School?

”Jeg tilmeldte mig Summer School, fordi det var en unik mulighed for at se en del af verden, jeg aldrig ellers selv ville have valgt at tage til.”


Hvad lærte du?

”Jeg fik nogle fede oplevelser for livet og har også fået udvidet min horisont, så jeg ser anderledes på de problemer, vi støder på i Danmark. På turen oplevede jeg en forfærdelig masse: Sejlede på floder i små både, fangede ildfluer, fiskede krokodiller i junglen. Oplevelsen af, at noget så smukt kunne eksistere ude i junglen med en så glad ejer, som ”Uncle Thai” var. Den varme åbenhed, vi blev modtaget med, vil jeg aldrig glemme.”


”Samtidig så jeg et samfund, hvor der ikke er noget sikkerhedsnet, og hvad betydning det har for borgerne. Jeg så en by, hvor systemet var anderledes på mange punkter, men ikke kun på negative måder. Jeg oplevede, hvor heldige vi faktisk er med at bo i Danmark til daglig, men også hvilke værdier vi har glemt i det danske samfund, som er livsvigtige i et land som Vietnam. Sammenholdet er alt i Vietnam, og du vil ikke kunne klare dig alene.”


Hvordan var det på universitetet?

”Universitetet og de studerende fra Vietnam var meget anderledes i forhold til, hvad jeg er vant til fra Danmark. Universitetet, som de studerende betalte for at gå på, var helt anderledes i forhold til vores underviser-studerende-forhold. Det kan kort forklares med, at de studerende udviste respekt og ikke gjorde noget, de var i tvivl om, de måtte. Udover det var de studerende nogle søde, rare og dejlige mennesker, der tog varmt imod os og gjorde, hvad de kunne for at lære deres kultur fra sig. De studerende var gode til at involvere sig med os danskere, der var afsted, selvom der var en kraftig sprogbarriere. Deres positive tilgang til alt, vi blev mødt med, og deres flid i arbejdet er også prisværdigt.”

Hvad så nu?

”Nu er jeg hjemme igen og føler mig stresset! Jeg skal bare finde ud af hurtigst muligt, hvordan jeg kommer tilbage til det land! Jeg føler virkelig, at turen har været en oplevelse og en øjenåbner for mig, og jeg vil gøre, hvad jeg kan for at gense de venner, jeg fik på min rejse.
Hvis Dania laver en Summer School igen, og nogen spørger mig om, de bør tage af sted, vil jeg sige: DO IT! Der er ingen god nok undskyldning for ikke at tage af sted. Selvom jeg måtte låne penge til turen, og der var meget bøvl med bare at komme af sted, så ville jeg tage turen igen, hvis jeg fik mulighed for det. Du vil lære at sætte din uddannelse og dine erfaringer i et helt nyt perspektiv!”