Spilbranchens første virtual reality-lab kommer til Grenaa

Erhvervsakademi Dania i Grenaa er nu officiel partner med computerspilfirmaet Crytek. Det betyder, at spilindustiens første Virtual Reality-Lab kommer til at ligge i Grenaa til gavn for de studerende, Grenaa og spilbranchen i Danmark
Af Anne-Mette Gyldenløv, journalist
nyhed

Virksomheden Crytek står bag en af de største spilmotorer inden for spiludvikling, CRYENGINE, og deres softwareløsninger benyttes af store og små spilvirksomheder verden over. De er blevet samarbejdspartner med Erhvervsakademi Dania i Grenaa, så man i fremtiden kan tilbyde de studerende adgang til spilindustriens første permanente virtual reality-lab med soft- og hardwareudstyr leveret af Crytek.

I lab’et kan de studerende arbejde med spiludvikling og eksperimentere med virtual reality (VR).  Samtidig får de mulighed for at arbejde sammen med andre udviklere verden over i et globalt vidensnetværk. Udover lab’et vil Cryteks egen spilmotor CRYENGINE indgå i undervisningen på datamatiker- og multimediedesigneruddannelsen.

Studerende får adgang til nyeste teknologi

I forbindelse med partnerskabet er adjunkt og uddannelseskoordinator på datamatikeruddannelsen, Palle Ehmsen, blevet udnævnt som VR First Coordinator. Med titlen følger ansvaret for opbygning af det nye VR-lab samt den løbende kontakt til Crytek.

Palle Grenaa

”Samarbejdet med Crytek giver os mulighed for at kunne præge vores kommende studerende, så de får erfaring med den nyeste teknologi på markedet – og mulighed for at lege med teknologier, der endnu ikke er tilgængelige. De studerende får et stort forspring– også i forhold til at bruge Cryteks engine,” fortæller Palle Ehmsen og fortsætter:

”Partnerskabet gør os ledende indenfor både virtual reality forskning og spiludvikling. Vi er meget interesserede i ny viden og samarbejde med erhvervslivet, og det er derfor meget interessant at arbejde med en virksomhed som Crytek.”

Til gavn for hele spilbranchen

Uddannelseskoordinator Palle Ehmsen ser ikke blot samarbejdet med Crytek som en fordel for de studerende, men for spilbranchen som helhed.

”Drømmen er, at vi kan være med til at skabe arbejdstagere, som kan anvende virtual reality og CRYENGINE – noget, som vil gavne hele den danske spilbranche,” forklarer han.

VR-lab’et vil være tilgængeligt for alle – både lokale studerende fra de spiluddannelserne i Grenaa, gæster udefra og de virksomheder, som indgår i det lokale iværksættermiljø, Game Hub Denmark Incubation.

Et stort plus for virksomhederne

Hos Campfire Games, der er en af iværksættervirksomhederne hos Game Hub Denmark, ser man store muligheder i det fremtidige samarbejde. Virksomheden er i gang med udvikling af spillet ”War of Rights”, som er produceret i CRYENGINE, og virksomheden indgår i Cryteks Indie Development Fund.Emil Ceo

”Det er super fedt, at dette kommer til Dania i Grenaa. Vi leder efter praktikanter, som kan arbejde i CRYENGINE, så det er et stort plus for os, at der er nogle studerende lokalt I Grenaa som kan det,” fortæller Emil Alexander Hansen, der er medejer af Campfire Games.

Han påpeger desuden, at det ikke kun er hans egen virksomhed, som vil få gavn af samarbejdet. Det vil få stor betydning for alle virksomhederne i Game Hub Denmark, som vil have gavn af at bruge CryEngine og VR First. Det betyder, at de får mange flere muligheder i forhold til spiludvikling, og at de kan blive inspirerede og motiverede til at arbejde på større projekter, end de kan i dag.

VR-lab’et er indtænkt i den 200 m2 store udvidelse af campusset, som netop er i gang og som har rejsegilde fredag den 30. september kl. 11.