Spiludvikling og grafik lokker til to år mere i Grenaa

Denni Wind holder så meget af computerspil, at han er flyttet fra Vejen til Grenaa for at få HTX-studenterhue med speciale i spil. Nu har han søgt ind på uddannelsen til multimediedesigner ved Erhvervsakademi Dania for at blive endnu bedre til design, tegning og grafik
Af Anne-Mette Gyldenløv, journalist
nyhed

Denni Wind vidste, hvad han ville, da han for snart tre år siden flyttede fra Vejen i Sønderjylland til Grenaa for at tage HTX-studentereksamen på VidenDjurs. Kun her kunne han blive specialiseret i computerspil, og lysten til at arbejde med netop spiludvikling fejler stadig ikke noget.

”Alle starter her og vil lave spil, men efter tre år er det kun en ud af ti, der stadig vil lave spil. Jeg kan godt lide at lave spil og vil stadig lave spil efter tre år, så jeg vil læse videre som spiludvikler,” fortæller Denni Wind, som derfor har søgt ind på den videregående uddannelse til multimediedesigner hos VidenDjurs’ nabo, Erhvervsakademi Dania.

Som det eneste sted i landet har uddannelsen nemlig her fokus på spilbranchen og spiludvikling, og det tænder 26-årige Denni Wind.

”Det startede med, at jeg selv spillede meget og blev fascineret af udviklingen af spil. Jo mere jeg kiggede på at udvikle spil, jo mere fandt jeg ud af, at det at lave spil, jeg ville,” siger han og forklarer, at der inden for spil er to slags jobs.

”Enten arbejder man som programmør, som svarer til datamatikeruddannelsen, eller grafiker, som svarer til multimediedesigner. Jeg er mere grafisk anlagt end programmør og kan godt lide at tegne og designdele, så derfor valgte jeg multimediedesigner.”

Teams og iværksætteri

Han kender allerede en del til multimediedesigneruddannelsen, da han har flere venner, som går på Erhvervsakademi Dania i Grenaa, der i daglig tale blot omtales som Dania Games. Via dem har han allerede hørt om de mange projekter og gruppearbejde, som præger uddannelsen.

”Det er den bedste form for arbejde, og det giver rigtig god mening i forhold til, at man i branchen arbejder i teams om forskellige projekter, så det glæder jeg mig til,” fortæller Denni Wind.

Via vennerne har han også hørt om iværksættermiljøet The Ranch, og tanken om at blive selvstændig har strejfet ham. Men springer han ud i det, bliver det ikke alene på grund af et fedt koncept.

”Jeg har spekuleret på det, og mulighederne for at starte selv er gode, men jeg mangler den rigtige gruppe. Det skal være folk, som man kan stole på og som vil tage den så langt, som det er nødvendigt for at lykkedes. Måske møder jeg dem under studiet og gør det,” siger Denni Wind.

Sabbatår – nej tak

Inden han startede i Grenaa, tog han uddannelsen til industritekniker, som viste sig ikke at være det rigtige for ham. Derfor vil han også direkte videre fra HTX til Dania.

”Jeg vil ikke spilde et ekstra år af mit liv på ingenting. Ved at arbejde får man også vaner og flere udgifter, og så er det svært at komme tilbage på SU,” fortæller Denni.

Han får svar på sin optagelse den 30. juli ligesom alle andre ansøgere til videregående uddannelser, men derfor kan man jo godt drømme om livet efter studiet.

”Det optimale vil være at få job i spilindustrien, men det er blevet en hård branche at være i på grund af konkurrencen, så man skal virkelig være dygtig for at kunne det. Men jeg kunne også godt arbejde med at lave marketing, visuel kommunikation, 2D- og 3D-løsninger eller hjemmesider. Så længe jeg kan arbejde grafisk, så bliver jeg glad,” smiler Denni Wind.